Card 1c Card 1d Card 1h Card 1s Card 2c Card 2d Card 2h Card 2s Card 3c Card 3d Card 3h Card 3s Card 4c Card 4d Card 4h Card 4s Card 5c Card 5d Card 5h Card 5s Card 6c Card 6d Card 6h Card 6s Card 7c Card 7d Card 7h Card 7s Card 8c Card 8d Card 8h Card 8s Card 9c Card 9d Card 9h Card 9s Card 10c Card 10d Card 10h Card 10s Card 11c Card 11d Card 11h Card 11s Card 12c Card 12d Card 12h Card 12s Card 13c Card 13d Card 13h Card 13s
Grattis! Du vann!
Spelresultat
Tid:232:324
Kort kvar:12312
Tidsbonus:1234
Totalpoäng:3424
Din statistik
Högsta poäng:3432Datum:YYYY-MM-DD
Vunna omgångar:32Genomsnittspoäng:321232
Spelade omgångar:62Genomsnittspoäng:321233
Andel vunna:23%
Gilla oss på Facebook!
 

Spela igen
Din statistik
Välj poäng
 Inga poäng
 Standard utan tidtagning
Standard med tidtagning
 Las Vegas poäng
En färg
 Två färger
 Fyra färger
Grundläggande statistik
Spelade omgångar:
Vunna omgångar:
Andel vunna:
Flest vinster i följd:
Flest förluster i följd:
Aktuell följd:
Poängstatistik
Högsta poäng:
Datum:
Genomsnittlig poäng per vunnen omgång:
Övergripande genomsnittspoäng:
Tid och förflyttningar
Total tid spelad (sekunder):
Genomsnittlig tid per vunnen omgång:
Totalt antal förflyttningar:
Genomsnittliga förflyttningar per vunnen omgång:
Genomsnittliga förflyttningar per timme i vunna omgångar:
Återställ
 
Stäng
Information

Gilla oss på Facebook! Du kan alltid ställa en fråga här.

 

Viktiga kortkommandon

Växla till helskärm:F11 (de flesta webbläsare)
Ångra drag:Ctrl+Z
Ge igen:F2
Stäng dialogruta:Esc

Om Kungen kortspel

Engelska namnet på spelet, Freecell, det härstammar från de fyra cellerna i det övre vänstra hörnet av spelbrädet som man kan använda för att tillfälligt lagra kort. Spelet uppfanns av Paul Alfille som en modifikation av ett äldre spel. Alfille skapade även det första videospelet av Kungen år 1978. Även om det var tillgängligt i tidigare versioner av Windows, så fick Kungen mycket av sin popularitet när det levererades tillsammans med Windows 95. I den versionen fanns 32,000 olika kortvariationer tillgängliga. År 1994 gjordes ett försök att lösa alla dessa 32,000 kortvariationer. Projektet varade i nästan ett år, och de kom fram till att enbart en av dessa variationer var omöjlig att lösa. Sedan dess, så har Kungen fortsatt vara populärt över det faktum att alla slumpmässigt blandade kortgivningar nästan säkerligen är lösbara.

Hur spelar man?

Som med de flesta patiensspel så börjar spelaren med en blandad kortlek och måste sortera korten från ess till kungar för varje färg separat. De sorterade korten placeras i basrutorna i det övre högra hörnet av spelbrädet, och startar med essen. Det vill säga, ett kort kan endast placeras där om det redan finns ett kort där med ett lägre nummer av samma färg. Om det inte finns några tillgängliga kort som kan placeras i basrutorna, då måste spelaren flytta alla kort runt om spelbrädet så att fler kort med lägre nummer blir direkt tillgängliga.

Som regel kan spelaren enbart flytta ett kort åt gången – tillskillnad från andra patiensspel, där spelaren kan flytta en hel hög med kort till en annan plats. Om en spelare vill flytta mer än ett kort till en ny plats, då är det nödvändigt att istället använda fria cellerna, som är placerade i det övre vänstra hörnet på spelbrädet. Spelet beräknar automatiskt hur många kort spelaren kan flytta, utifrån antalet lediga celler som finns tillgängliga, eftersom det kan bli trist och långsamt att flytta ett kort åt gången. Alla kort kan placeras i en ledig cell. Man kan även placera ett kort i en ledig tablå. Däremot kan du endast placera ett kort ovanpå ett annat om det senaste kortet är ett nummer högre, och den har motsatt färg till kortet det läggs ovanpå.

Kungen online har inte ett specifikt poängschema. Framstegen i spelet baseras på antal kort som är kvar på spelbrädet (desto färre desto bättre). Detta är däremot inte relevant när spelarna jämför sina resultat. Det relevanta resultatet baseras på antal procent vunna omgångar, den genomsnittliga tiden för att klara en omgång eller rekordet för flest vunna omgångar i rad.

Här kommer några tips. Högerklicka på ett kort för att skicka det till en ledig cell. Finns det inga lediga celler, eller om ett kort redan är i en ledig cell, då skickar ett högerklick kortet till en basruta (om möjligt). Spelet skickar automatiskt iväg korten till basrutan som inte kommer vara användbara i spelet under omgången.

Stäng

Stäng